sreda, 02. december 2015

Slovenska pivovarna na avstrijski strani meje, Bevog, je pred kratkim izdelala svoje prvo pivo stila ležak. Da pa ne gre za kakršnkoli navaden ležak, so poskrbeli z dodatkom dimljenega sladu iz Nemčije in tradicionalnega in pikantnega slovenskega hmelja. Tako je nastalo pivo Smoked Pils, ki je del serije Who Cares Editions.

Na žalost ljubiteljev piva, so ga izdelali v precej majhni količini, ki bo na voljo le v točeni obliki. Našli ga boste lahko v njihovi pivovarni, ter po nekaterih lokalih po Evropi. Kje natančno, pa še niso izdali. Upamo pa, da bo pivo postalo tudi bolj standardni član njihove ponudbe. 

In še opozorilo pivovarjev. Prosijo, da ne pijete tega piva, če ne marate dimljenega piva, ali če ne razumete pivskih stilov. To ni nobena IPA. 

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.