sreda, 10. februar 2016
Hopsbrew - kaj pa je to? Nekateri bolj vneti ljubitelji dobrega piva ste morda že slišali za to ime. Mogoče ste nekateri slišali tudi za ruskega ljubitelja piva Maxima. No, če še niste, brez panike. Kajti kaj kmalu se bo ime Hopsbrew slišalo veliko glasneje.

Na trg bo namreč kmalu prispela prva pošiljka piv iz te najnovejše butične pivovarne pri nas, ki se nahaja v Domžalah. Po besedah glavnega pivovarja imajo zaenkrat pripravljene tri zvarke. To so pale ale, IPA in tudi porter, pripravlja pa se tudi že četrti zvarek, katerega je pivovar predstavil kot 4 Hoppy IPA.
Čeprav bo Hopsbrew šele začel svojo pot na slovenskem trgu, pa Maxim, glavni pivovar, ni popoln novinec na naši sceni. Sodeloval je namreč že s kamniško pivovarno Mali Grad pri njihovem projetku 108 Minut Gravitacije. 

Kakorkoli že, novo butično pivovarsko zvezdo na slovenskem nebu brez dvoma pozdravljamo, še posebej pa veseli tudi dejstvo, da ne gre za "cigansko pivovarno", ampak pravo mikropivovarno. 

Ko nam pa uspe poskusiti, kaj so skuhali s pomočjo ruskega znanja in slovenskega okolja, pa poročamo tudi o tem.

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.