torek, 22. marec 2016
Sedaj smo pa res že pošteno zakorakali v leto 2016, slovenske pivovarne so se že popolnoma prebudile (čeprav nekatere med njimi sploh niso šle nikoli spat), zato je čas za ponovno začnemo s pregledom novosti na naši sceni. 

Najprej začnimo z najnovejšo pridobitvijo na slovenski pivovarski sceni. V Domžalah je svoja vrata namreč odprla nova pivovarna, ki sliši na ime Hopsbrew. Gre za pivovarno, katere lastnik je rojen rojen v Rusiji, pivovarsko izšolan v Nemčiji, sedaj pa svoje sposobnosti prikazuje v Sloveniji. Na trgu lahko že kar nekaj časa poskušate njihova prva tri piva - IPA, Pale Ale in Porter. Ravno te dni pa se pojavljajo še naslednji štirje bojevniki: Rye IPA, Session IPA, Kri Pomaranče IPA in Hoppy Brown Ale.
Svoje prvo pub pivo so zvarili tudi v kranjskem Beer Pubu, kjer je samo v točeni obliki na voljo njihovo pivo stila pale ale, sliši pa na ime StarCraft

Dejaven je bil tudi glavni pivovar v pivovarni Maister, saj je izdelal svoje prvo temno pivo. Gre za medzvezdni porter Noordung, poimenovan po našemu znanemu raziskovalcu vesolja Hermanu Potočniku Noordungu. 

Kamniški Mali Grad je svojemu repertoarju piv dodal še en nov stil, in sicer pivo Session IPA, ki jo bomo lahko okušali samo v točeni obliki. 
Tudi ajdovski Pelicon je naredil novo pivo, ki bo na voljo samo v točeni obliki. Gre za skrivnostno IPO po imenu Enigma, ki se že predstavlja okrog po Sloveniji. 

Dejavni so bili seveda tudi v pivovarni Reservoir Dogs, kjer so izdelali volka samotarja. No, bolje natančno, pivo z imenom Lone Wolf, katerega posebnost je, da gre za t.i. "single hop" IPO.

Zelo dejavni so bili tudi v ljubljanski mikropivovarni Kratochwill, kjer so pripravili kar dve novosti. Ena izmed njih je marčno pivo z imenom Joker, medtem ko je druga novost pivo stila angleški ale po imenu Peacemaker. Naj omenimo, da gre obenem tudi za prvo ale pivo te pivovarne. 
Za konec pa je potrebno omeniti še pivovarno Bevog. Poleg tega, da so začeli svoja piva zapirati v pločevinke, so izdelali tudi nov zvarek, ki je na voljo samo v tej obliki. Gre za člana serije Who Cares, sliši pa na ime Shower Beer. Drugače pa gre za pivo stila DIPA, t.j. dvojna ali imperialna IPA.

To je za enkrat vse, se slišimo spet kmalu. 

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.