ponedeljek, 07. marec 2016
Novinci na naši pivski sceni, pivovarna Hopsbrew iz Domžal, svoji trojici bojevnikov, dodajjoa še dva nova člana. Novo пиво pivo pa naj bi bilo na voljo že čez slab teden. 

Prvi zvarek so poimenovali Rye IPA. Ne bo šlo torej za popolnoma standardno IPO, saj so v proces varjenja dodali tudi rženi slad, ki naj bi v osnovi pivu dodal bolj oster in začinjen značaj. Poleg njega pa so pivovarji v kotel nametali še štiri različne sorte hmeljev. Tako bomo lahko v pivu poskušali zaznavati štiri prestižna imena iz sveta hmeljarstva - Cascade, Chinook, Columbus in Simcoe. Temu dodamo še alkoholno stopnjo 6,5% in 50 IBU - enot za grenkobo.

Drugo pivo, ki bo prišlo na police, pa se imenuje Kri Pomaranče. Gre za pivo tipa IPA, ki poleg treh vrst hmelja (Citra, Galaxy, Azacca) vsebuje tudi lupino sladke pomaranče. Torej se obeta nekaj novega in zares zanimivega. Pivovarna Hopsbrew pa še kar naprej preseneča in navdušuje. 

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.