nedelja, 20. marec 2016

Sir William's Pub v centru Ljubljane je med ljubitelji piva zelo poznan kraj, ki je bil pred kratkim zopet izbran za najboljši pub v državi. Zato smo se odločili, da se gremo ponovno prepričat, ali je ta naslov res zaslužen in kakšna piva tam vse ponujajo.

Ob vstopu v lokal nas pričaka pravo pub vzdušje, ki spominja na tiste prave angleške pube. Majhen, s stenami polnimi raznih pivskih spominkov in plakatov, šank zapolnjen s točilnimi napravami različnih piv in seveda obvezna športna ponudba na televiziji.
Pivsko usposobljeno osebje nam lahko postreže z malim morjem različnih zvarkov. V obsežnem meniju lahko izbiramo med več kot 100 ustekleničenimi zvarki, tako da se zna zgoditi, da bomo kar nekaj časa prebirali meni, v vsakem primeru pa bo vsakdo našel nekaj zase. Če pa nam bolj zaprija točeno pivo, imamo na voljo šest različnih zvarkov, ki se menjajo skoraj tedensko, zato lahko ob vsakem obisku poskuimo nekaj novega.

Za dodaten plus, še posebej pri domačih ljubiteljih piva, pa poskrbi prva stran menija. Le-ta je namreč popolnoma zapolnjena s ponudbo slovenskih piv. Skorajda ga ni craft pivovarja, ki svojega piva ne bi imel na voljo tudi v tem pubu. Če se je pri nas zvarilo nekaj novega, bo skoraj zagotovo v kratkem na voljo tudi v tem pubu.

Ko pa smo že pri ponudbi slovenskih zvarkov, naj povemo še, da so v pubu tudi veliki promotorji slovenskega piva in ne samo ponudniki - vsake toliko namreč organizirajo Pivski dvoboj, v katerem se izbrani domači pivovar pomeri z naborom primerljivih tujih piv, ki jih je izbral mojster iz pivovarne HumanFish. Zaradi popularnosti dogodka, je seveda potrebno s prijavo na dogodke kar pohiteti.
Torej, Sir William's Pub je brez dvoma (k)raj za prave pivoljubce in obvezna postojanka v Ljubljani. Odlično pivo in vzdušje nas brez dvoma pričakajo, tako da obisk definitivno priporočamo. 

_____________________________________________________________________________

Kje: Tavčarjeva ulica 8a, Ljubljana
Povezava: Sir William's Pub 
FB: Sir William's Pub 
Twitter: Sir William's Pub

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.