četrtek, 14. april 2016
Tudi eden izmed dveh naših največjih pivovarjev ne spi samo na starih lovorikah. V pivovarni Union namreč pipravljajo nov zvarek, ki bo na voljo vsem ljubiteljem piva samo v njihovi Pivnici Union.

Konec tega tedna, natančno 15. aprila, bodo tako na točilne aparate priključili najnovejšega člana Pivovarjevega Izbora. Gre za svetlo pivo po imenu Renons Blond, s katerim ostajajo zvesti svojemu poimenovanju piv po besednjaku iz igre tarok. V pivo so dodali belgijske kvasovke in tako dobili pivo tipa belgijski ale.

Renons je zvarek z rahlo višjo stopnjo alkohola, to je 6,2%, ter bo tako po vsej verjetnosti več kot primeren za to prehodno vremensko obdobje. Potrebno je pohvaliti izbiro stila piva, saj pri nas nismo ravno navajeni piv z belgijskim značajem. Torej - gremo v Pivnico na pivo!

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.