sreda, 11. maj 2016
Ljubitelji in ljubiteljice piva pozor! Slovenski trg piva bo v kratkem postal bogatejši za še eno svežo, novo in nadebudno pivovarno. Prihaja namreč mikropivovarna, ki sliši na ime Loo-blah-nah.

Zdravo konkurenco vsem ostalim slovenskim pivovarjem bo tako delala pivovarna, ki je osnovana v njim ljubljeni Ljubljani (če še niste tega sklepali iz imena), pivo pa bodo za sedaj varili na opremi druge mikropivovarne (so t.i. ciganska pivovarna). Zase fantje na svoji FB strani pravijo, da nam ne bodo poskušali prodajati zgodbe. Prav tako se težko pohvalijo s tradicijo. Bodo pa vsem dobrega piva željnim ljubiteljem prodali "verjetno najboljše ljubljansko pivo". 

Prvi njihov zvarek je že skorajda pripravljen. Še do konca meseca bomo morali počakati, pa bomo že lahko v roke prijeli in okusili pivo z imenom Capital (ostajajo zvesti svoji Ljubljani), ki je narejen v tradicionalnem stilu ESB. Še to, premiero bo pivo in pivovarna doživela 27. maja v ljubljanski Lepi Žogi.

Zase lahko rečem, da že nestrpno čakamo, da prvič okusimo ta zvarek. Prav tako pa upamo, da se ekipa pojavi na čim večjem številu festivalov po Sloveniji. 

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Kategorije

Zagotavlja Blogger.