ponedeljek, 16. maj 2016
Kot kaže, bo letos pivovarska mrzlica še bolj zajela našo kokoško, kot je bilo temu lani. Z veseljem namreč zopet poročamo o novi pivovarni pri nas - svoje pivo bo ljubiteljem hmeljnih napitkov namreč ponujal Mammut.

Novonastalo pivovarno bomo vrisali na gorenjski konec našega pivskega zemljevida, natančneje v Kranj. Glavni pivovar že ima prejšnje izkušnje z varjenjem piva v pivovarni, sedaj pa se je odločil za pot na svoje. Pravi, da je pivo sicer že nared in bo že kmalu na voljo - tako v ustekleničeni obliki, kot tudi v nekaterih lokalih. 

Pivovarna bi se pretekli vikend sicer morala predstaviti tudi na svojem prvem festivalu piva, Karavani domačih pivovarn, toda na žalost vreme nikakor ni želelo sodelovati pri tej zamisli. Tako bomo še malce morali počakati na prvo srečanje z Mammut pivom. 

Zaenkrat bomo lahko novi pivovarni nazdravili le s svetlim ležakom, nefiltriranim in tudi nepasteriziranim, kasneje pa so v načrtih pivovarja še temno, pšenično ter tudi ale Mammut pivo.

Torej, lep pozdrav in veliko uspeha novi pivovarni, sami pa že čakamo, da načnemo tega Mammuta.  

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.