sobota, 16. julij 2016
Pa smo jo dočakali tudi v mesecu juliju. Kaj? Jasno, novo pivovarno, ki jo bomo lahko uvrstili na zemljevid butičnega piva pri nas. Tokrat se je dogajanje in varjenje preselilo še na štajerski konec.

V Šempetru pri Celju je namreč ravno te dni svoja vrata tudi uradno odprla pivovarna, ki sliši na ime Green Gold Brewing. Seveda se besedna zveza "zeleno zlato" nanaša na naš domači, slovenski hmelj - razlog za to poimenovanje pa leži v dejstvu, da so pivovarji postali na kmetiji Rojnik, ki se ukvarja s pridelovanjem te sestavine za pivo (FB Rojnik Hops).

Na voljo je že njihova prva stvaritev, zaenkrat (kot nam je znano) sicer samo v Sir Williams Pubu v Ljubljani. Gre za pivo stila IPA, ki sliši na ime Rocket Queen. In seveda, komaj že čakamo, da dobimo to kraljico. 

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.