petek, 29. julij 2016

Ime: Anglež
Pivovarna: Lobik Brewery, Maribor

Stil piva: Angleški pale ale
Vsebnost alkohola: 4,3%
Na voljo: točeno

Ocena: 3,6 / 5
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 10/15 - OKUS: 11/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 7/10)

Če so fantje iz Lobika že zvarili američana in slovenca, je sedaj čas še za angleža. Vzeli so tipični angleški stil piva in ga vseeno nekoliko dodelali po svoje, malo bolj po sadno. 

Anglež je ale dokaj polnega telesa z izrazitim sladnim značajem, kot se za angleške stile tudi spodobi. Je motne jantarno-bakrene barve in pokrit s srednje obstojno kremasto peno bele barve. V aromi dominirajo karamelne note sladu z dodatkom piškotov in nekaj soje. V ozadju pa se skriva še nekaj sicer blagih, a zaznavnih not jagodičevja. Nežna karamela in piškoti so prva stvar, ki jo okusimo, sledi nekaj rahle sadne sladkobe, za konec pa še blaga grenkoba in kratek ter nežen pookus.

Lobikov Anglež ni tisti čisto pravi tradicionalist, čeprav se ne sramuje svojega značilnega porekla in značaja, ob enem pa z veseljem izkaže tudi svoj sadni značaj. Polnega telesa lepo steče po grlu brez težav in je na sploh zelo všečen.
Cena: 2,5€ (0,3l; točeno; na festivalu)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Išči!

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Naroči se na objave!

Razlaga ocen:

< 1,5 → komajda še pivo
1,5 - 2 → če res ni drugega
2 - 2,5 → no ja, pitno
2,5 - 3 → saj je kar v redu
3 - 3,5 → ta je pa dober
3,5 - 4 → tako se dela
4 - 4,5 → vrhunsko pivce
4,5 - 5 → boljše kot to ne gre

Najbolj brano v tem mesecu!

Kaj je vroče!

Green Gold Brewing Dragon

Ime: Dragon Pivovarna: Green Gold Brewing , Šempeter v Savinjski dolini Stil piva: IPA Vsebnost alkohola: 6,5% Na voljo: točeno Ocen...

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.