petek, 15. julij 2016

Ime: Zlatan
Pivovarna: Lobik Brewery, Maribor

Stil piva: Zlati ale
Vsebnost alkohola: 4%
Na voljo: točeno

Ocena: 3,2 / 5
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 11/15 - OKUS: 9/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 6/10)

Zlatan je prijeten štajerski fantič, bolj nežne sorte, katerega družba je zelo osvežujoča. Gre namreč za novi zlati ale, ki so ga navarili v mariborski mikropivovarni Lobik.

Gre za zvarek lahkotnejšega telesa in dokaj motne in zelo blede oranžne barve. Pokrije se z razmeroma majhno belo peno, ki pa ni preveč obstojna. Aroma je precej intenzivna, osredotočena pa je na svoj hmeljni značaj, kjer izstopajo note domačega sladkega sadja, kot so breskve in jabolka. V okusu prevladuje hmeljna grenkoba, ki je dokaj solidna, vendar ne pretirana, obenem pa ima tudi bolj suh, zeliščni značaj. Zaključi se z nežnim, lahkotno grenkobnim pookusom, ki zvarek poveže v celoto.

Zlatan na prvi pogled deluje nekoliko bolj odločno, vendar se nato pokaže s svojo nežnejšo platjo, okusom, in svojim preprostim značajem. Je lahkotno piten in se v njem da uživati, kar je tudi najbolj pomembno, zaradi nizke stopnje alkohola pa bo njegova družba najbolj dobrodošla v poletnih mesecih.  
Cena: 3€ (0,3l; točeno; na festivalu)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Išči!

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Naroči se na objave!

Razlaga ocen:

< 1,5 → komajda še pivo
1,5 - 2 → če res ni drugega
2 - 2,5 → no ja, pitno
2,5 - 3 → saj je kar v redu
3 - 3,5 → ta je pa dober
3,5 - 4 → tako se dela
4 - 4,5 → vrhunsko pivce
4,5 - 5 → boljše kot to ne gre

Najbolj brano v tem mesecu!

Kaj je vroče!

Green Gold Brewing Dragon

Ime: Dragon Pivovarna: Green Gold Brewing , Šempeter v Savinjski dolini Stil piva: IPA Vsebnost alkohola: 6,5% Na voljo: točeno Ocen...

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.