četrtek, 08. september 2016
Po pivsko zelo bogatem juliju je prišel na vrsto le rahlo bolj zadržan avgust z nekaj manj akcije na pivosceni, vendar to nikakor ne pomeni, da se tudi v tem mesecu ni dogajalo.

Zaradi poletja in dopustniškega časa je bilo festivalsko dogajanje rahlo bolj zadržano na začetku meseca, toda vseeno se je na Ptuju v organizaciji enega naj pubov pri nas Kavarne Bodi odvil prvi Pir 'n' Gril dogodek - in že samo ime pove, kaj je bilo v ospredju. Proti koncu meseca pa se je v sklopu KamFesta v Kamniku odvil še eden bolje zastopanih festivalov letos - Festival Piva in Okusov, kjer smo bili lahko priča konkretnemu številu ponudnikov te žlahtne pijače. Odvila pa sta se tudi dva manjša festivala, in sicer Izola Beer Fest ter Šaleški Festival Piva v Šoštanju, za oba pa je bila to druga izvedba.

Seveda tudi avgust ni minil brez odprtja nove pivovarne. V kraju Miren v bližini Nove Gorice je namreč svoja vrata (ter pipe) odprla butična pivovarna z imenom Kaki Kraft. Na voljo je tudi že njihovo prvo pivo, pale ale z imenom Aurora Smash, narejen le z eno samo domačo sorto hmelja, še več pa si obetamo v prihodnje.
Prav tako se je v avgustu razkrilo ime nove nomadske pivovarne iz Cerknice. Gre za pivovarno Trot, ki že hiti s pripravo njihovega prvega pale ale zvarka.

Dejavni so bili tudi v ostalih pivovarnah. Tako so v mariborski pivovarni Lobik navarili svoj Saison, prvič pa so svoja zvarka zaprli tudi v steklenice - gre za Slovenian Ale (s 100% slovenskega hmelja) in West Coast Pale Ale, za katerega se pravi, da bo povsem po duši hmeljnim glavam.

Za še eno novost pa so poskrbeli v ljubljanski pivovarni Tektonik. Na police je namreč prišel Dizzy, njihova druga IPA, ki se v tem primeru spogleduje z zvarki iz zahodne obale ZDA.

To bi bilo to o avgustovskem dogajanju na naši pivosceni. Privoščite si še zadnja poletna piva, kajti nezadržno hitimo v jesen, ki bo brez dvoma zopet pripeljala nekaj novega in okusnega.

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.