četrtek, 22. september 2016
Zopet razveseljujemo ljubitelje hmeljnega napitka z novicami o novi pivovarni. V tem primeru sicer ne gre za čisto sveže ustanovljeno pivovarno, saj le ta že nekaj časa obratuje in vari svoje pivo. Toda ker smo jo odkrili šele pred nedavnim, si zasluži pozornost in objavo. 

Gre za ljubiteljsko pivovarno z imenom Lintvern, katero upravljajo kot dopolnilno dejavnost na kmetiji v Bohinjski Bistrici. V pivovarni entuziastiščno varijo različne stile ale piv, ki so na voljo (zaenkrat) le lokalnim pivoljubcem in naključnim obiskovalcem, vendar se z naslednjim letom obeta tudi povečava proizvodnje, s tem pa tudi več piva za ostale pivoljubce in upajmo tudi širšo dostopnost. Aha, mimogrede - lintvern je še eno ime za zmaja, ki ga lahko opazimo tudi na etiketah zvarkov pivovarne Lintvern.  

Zaenkrat smo lahko ugotovili, da so do sedaj navarili poletni ale Jezernik, ter tudi dva zvarka omejenih količin - citra stout ter črna IPA. Vsekakor vse zgoraj napisano obeta zanimiva in okusna piva, zato samo še čakamo na priložnost, da jih poskusimo. Seveda pa o poskušenem poročamo tudi vam. V vsakem primeru pa z navdušenjem pozdravljamo novo pivovarno na našem zemljevidu.

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.