torek, 13. september 2016
Pivovarna in gostilna Pek, ena izmed naših številnih gostilniških pivovarn, leži pri Jelšanah, le nekaj kilometrov od naše južne meje v bližini Ilirske Bistrice. Do sedaj so se pri njih lahko pohvalili z domačim svetlim in temnim ležakom, pred kratkim pa so storili še korak dalje.

Že tako so redke gostilniške pivovarne, ki si upajo narediti korak v svet ale piv. Še redkejše pa so tiste, ki poskusijo in jim tudi uspe. Pri Peku so se odločili navariti pvo stila IPA, ki bo s svojim ameriškim karakterjem in zmerno stopnjo alkohola (5,5%) poskušal očarati vse ljubitelje tega stila piva. Pa tudi koga iz širšega kroga pivoljubcev.

S pivom, ki sliši na ime Lowrider, so pri Peku tako uspeli v prvem delu prejšnje trditve o korakanju v svet ale piv. Kako pa je z drugim delom, pa upam, da bomo lahko poročali v zelo kratkem, takoj ko se ta Lowrider pripelje na naš konec v pokušimo. Vsi ostali ljubitelji piva pa ga lahko že nekaj tednov najdete pri njemu doma, v Pivovarni in gostilni Pek, kjer bo super spremljevalec njihovi okusni pici (spomin ne vara).

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.