sobota, 08. oktober 2016
V tem jesenskem času pivskih novotarij kar ne zmanjka. Za zadnjo v vrsti, vsaj trenutno, so poskrbeli v zelo mladi butični mikropivovarni Kaki kraft, ki se nahaja v kraju Miren pri Novi Gorici.

Luč sveta je v tem obdobju trgatev hmelja ugledala njihova Umazana Diva, ki bo tako dopolnila že kar lepo dolgo linijo trgatvenih piv, ki smo jih lahko spoznali v letošnjem letu. Gre za pivo stila rjavi ale, na kar nekako napelje že ime. Med procesom varjenja pa so mu dodali še svež slovenski hmelj, sorte Dana - tako je nastalo pivo za katerega pričakujemo, da bo imel prijetno sladno osnovo karamele, za svežino in dodatni karakter pa bo poskrbel dodatek hmelja. Vsekakor zanimiva kombinacija, ki je pri nas nismo še srečali.

Ker gre za trgatveno pivo, je že samo po sebi jasno, da bo na voljo le v posebni ali omejeni izdaji v tem jesenkem času. Pivovarna Kaki Kraft pa je v tem krajšem času svojega delovanja postala znana tudi po tem, da je njihovo pivo v ponudbi le v lokalnem okolju. Če vam ta Umazana Diva vseeno prekriža pot, predlagamo, da si jo kar privoščite. Mi vsekakor upamo in želimo, da nam pride pod roke.

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.