ponedeljek, 05. december 2016
Zelo nas veseli, da lahko že za Miklavža poročamo o popolnoma novi pivovarni na našem zemljevidu slovenskih pivovarn. To nas še toliko bolj veseli, ker gre tokrat za prvo pravo dolenjsko pivovarno.

V deželi cvička se bo odsedaj namreč varilo tudi pivo. Svoja vrata je prve dni decembra tudi uradno odprla pivovarna Kitcher. Nahaja se na otoku našega najmanjšega slovenskega mesta, Kostanjevice na Krki. Ime je pivovarna povzela po bližnjem hribu Kičer, ki bdi nad malim mestecem. 

V simpatično urejeni mali pivovarnici so začeli s kar solidnim naborom zvarkov, ki bodo na voljo lokalnim ljubiteljem piva. Zaenkrat si lahko ta štiri piva privoščite v pivovarni sami, ne bo pa minilo prav dolgo (po vsej verjetnosti, ko bodo na voljo tudi v lokalnih barih. 

Prikupni zajčki-netopirji so trenutno na voljo pod imeni Smučar, Ribič, Čebelar in Jamar, ter tako nekako predstavljajo dejavnosti tega kraja.  Zaenkrat v pivovarni največ stavijo na zanimivega Čebelarja, ki ima zelo zanimivo in izrazito medeno noto. Imajo pa v pivovarni še veliko planov in idej tudi za v prihodnje. Tem lahko sledite tudi na FB strani Pivovarne Kitcher.

Z velikim veseljem torej pozdravljamo najnovejšo pridobitev na naši sceni, ki bo popestrila pivsko dogajanje predvsem na jugovzhodnem koncu države. Prav tako pa se tudi že veselimo, da poročamo o zvarkih samih. Na zdravje Kitcher.  

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.