četrtek, 15. december 2016

Ime: Troica Hišno Pivo
Pivovarna: Troica, Lendava

Stil piva: Svetli ležak
Vsebnost alkohola: 4,3%
Na voljo: točeno

Ocena: 2,2 / 5 → no ja, pitno
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 7/15 - OKUS: 6/15 - TELO: 2/5 - KONČNI VTIS: 4/10)

Tudi čisto na skrajnem severo-vzhodu naše dežele se da najti domače, lokalno pivo. Vsaj v lendavski gostilni Troica vam postrežejo z enim takim, hišnim svetlim ležakom, ki bo spremljal pristno prekmursko hrano.

Hišno pivo kristalno jasne zlate barve se v kozarcu pokrije z majhno in neobstojno belo glavo. Pod njo prevladuje nežna aroma belega kruha, poleg pa lahko v ozadju zaznamo še nekaj blagih travnih not hmelja in kasneje nekoliko sladek, a zelo rahel sadni občutek jabolk in hrušk. Kruhasti priokus sladu poskrbi za dokaj sladko otvoritev, ki jo v finišu le nekoliko dopolni precej zadržana grenkoba z lahkotnim in kratkim pookusom.

Gre za tipični svetli ležak lahkotnega telesa, nežnih lastnosti in osvežilnega duha. Brez kakšnih omemb vrednih posebnosti, pivo za od domači jedači, da ne povozi ali ovira ostalih okusov. 
Cena: 1,4€ (0,3l; točeno; v gostilni)

Kje ga najdem?
  • Troica (Lendava)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.