petek, 03. marec 2017
Tako, tudi najkrajši mesec v letu je mimo in tudi tokrat smo lahko srečali nekaj novosti na sceni. V primerjavi s prejšnjimi meseci je bil februar sicer nekoliko bolj tih, a nekaj se je vseeno dogajalo in zgodilo.

Najbolj so bili dejavni v pivovarni Bevog, kjer so zvarili drugo verzijo odlične dvojne IPE Shower Beer, za katero pravijo da je rahlo drugačna (o tem še poročamo). V sodelovanju z italijansko pivovarno Birrifico Lambrate pa so pripravili tropski Passion Beer s pasijonko, mangom, limeto in grenivko.

Na police specializiranih trgovin je ta mesec končno prišla tudi že zelo dolgo pričakovana črna IPA Big Black iz pivovarne Varissh, o kateri se je govorilo že kar dolgo. Nekaj temnega, a popolnoma iz drugega spektra pivskih stilov, so pripravili tudi v pivovarni Hopster. Gre za Dunkel Weizenbock, torej temni pšenični bok s kar 7% alkohola.

Tudi nov tektonični premik se je zgodil in sicer so v ljubljanski pivovarni Tektonik v ustekleničeno obliko pospremili zvezdo Odprte Lige, ki se tako sedaj imenuje Normal Ölstar Pale Ale. Za še nekaj razburljivosti pa so poskrbeli pri mirnskem Kaki Kraft, kejr so za ljubitelje piva pripravili Šoštarko, pivo stila jantarni ale.

S skupnimi močmi pa so mariborski Lobiki in Green Gold Brewing iz Savinjske doline pripravili še eno novo pivo - West Coast IPO, pivce s 7,2% alkohola, ki se zgleduje po zvarkih z zahodne obale ZDA.

Seveda pa tudi najkrajši mesec v letu ni minil brez odprtja nove pivovarne. V Žireh je namreč svoja vrata osprla pivovarna po imenu Crazy Duck Brewery, v kateri pravijo, da se bodo osredotočili predvsem na temna ale piva. 

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.