torek, 28. marec 2017
Vedno se zelo razveselimo, ko odkrijemo novo pivovarno na domači sceni o kateri lahko poročamo še ostalim pivoljubcem. In tudi tokrat prinašamo dobre novice, kajti v prestolnici je pred kratkim svoja vrata odprla popolnoma nova Mala Pivovarna Kajtimar.

Res da so pivovarno uradno odprli šele v letošnjem letu, toda izkušenj z varjenjem piva jim nikakor ne manjka - že dolga leta pred tem so namreč pivo varili za hobi. V svoji mali pivovarni imajo namen variti tako piva tipa ležak, kot tudi različne ale zvarke.

Skozi njihova piva pa bomo spoznali tudi del zgodovine slovenske srednjeveške dežele Karantanije. Svoja piva in tudi pivovarno so namreč poimenovali bodisi po karantanskih osebnostih, kot sta bila knez Kajtimar in duhovnik Lupo, bodisi po slovanskih bogovih, kot sta Perun in Veles (mimogrede, v kratkem času že druga pivovarna, ki je svoja zvarka poimenovala po teh dveh staroslovanskih bogovih). 

Več informacij o sami pivovarni najdete na njihovi FB strani Mala Pivovarna Kajtimar, še več informacij o samih pivih pa upamo, da v zelo kratkem. Zaenkrat pa lepo pozdravljamo novo pridobitev na naši sceni. 

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.