torek, 09. maj 2017
Dobre novice se še kar naprej vrstijo. Zopet imamo to srečo in čast, da lahko poročamo o novi pivovarni na sceni. In ob tej novici bodo po vsej verjetnosti z ušesi najbolj zastrigli tisti res največji ljubitelji butičnega piva, oziroma posebnih piv.

V Kamniku, ki tako postaja že kar prestolnica slovenskega kraft pivovarstva, svoja vrata v stari smodnišnici odpira pivovarna, ki se je poimenovala Barut Brewing and Blending. Že ima samo nam nekoliko namigne, v katero smer bi se lahko odvijala ta zgodba ("blending"). Še več pa razkrije kar sam opis pivovarjev iz njihove spletne strani. Pravijo namreč, da so trije prijatelji iz laboratorija za biotehnologijo kvasovk. Torej si lahko obetamo kar nekaj eksperimentiranja.

Če pa k temu dodamo še dve besedni zvezi z njihove strani, kot sta mešana fermentacija in hrastovi sodovi, lahko z zagotovostjo trdimo, da se nam na sceni obeta nekaj resnično posebnega. Še bolj se bomo ljubitelji piva namreč lahko potopili v kisle vode, oz. kislo pivo, ter tiste zvarke, ki se bodo lepo starali v sodih in pridobivali na okusu in še čem.

Še več informacij pa boste lahko našli kar na njihovi spletni strani barutbrew.com in tudi na njihovi FB strani Barut Brewing and Blending.

Brez dvoma zelo dobrodošla popestritev našega pivskega neba. Ponavadi vedno rečemo, da komaj čakamo, da lahko poskusimo novo pivo na sceni - kar je čista resnica. Ampak tokrat pa lahko čisto pošteno rečemo tudi, da nas že kar razganja od radovednosti.

2 komentarja:

  1. Kje lahko kupim pivo Roadside picnic?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Najboljša izbira so najbrž trgovine Že v redu, Primož, Za Popen't Pivoteka, Pivoljub in Pivarna (Maribor). Potem pa Sir William's bi ga skoraj moral imeti. In pa trenutno je točen tudi na Fontani piva v Žalcu.

      Izbriši

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.