četrtek, 04. maj 2017
Na našo sceno bodo v kratkem prispeli novi zvarki iz čisto nove ljubiteljske pivovarne. Tokratne dobre novice prinašamo iz posavskega konca, kjer je svoja vrata odprla Bohorska Pivovarna, poimenovana po mejnem pogorju posavske regije.

Pivovarna se nahaja v kraju Senovo, le nekaj kilometrov stran od Krškega, kar pomeni, da gre v bistvu za prvo pivovarno v krški občini, obenem pa tudi za drugo na posavskem koncu. Po nekajletnem garažerskem varjenju piva, v katerem so preizkušali tako ležake kot tudi ale tip piv ter naleteli na spodbuden odziv lokalnega občinstva, je tako napočil čas, da Bohorska Pivovarna zaživi tudi uradno. 

Na informacije katera piva bodo iz varilnih kotlov prispela v kozarce ljubiteljev piva bo potrebno še malo počakati, kakor tudi kdaj se bo to zgodilo. Jasno pa je že, da se bo pivovarna javnosti prvič predstavila na Mi(KK)ro Beer Festu, ki se bo 27.5. odvil v starem jedru Krškega. Če pa nam uspe kakšnega bohorca uloviti pred tem, vam seveda o vsem poročamo.

1 komentar:

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.