sreda, 31. maj 2017
Opa, pa ne, da ste že mislili, da se bo mesec zaključil brez odprtja nove pivovarne pri nas. No, motili ste se. Kajti na celjskem koncu je le nekaj dni nazaj nastalo nekaj novega.

Pred dnevi, točno na dan mladosti, je z delovanjem tudi uradno pričela Fabrika Piva. Gre za mini pivovarnico, še bolj natančno piko pivovarno, ki pa ima velike pivovarske želje. Tudi zato so se pivovarji, trije računalničarji z izkušnjami v domačem varjenju piva, odločili, da bodo zaenkrat pivo varili v belokranjski pivovarni Vizir. Vsaj dokler ne bodo sami zmogli zadostiti zadostnim količinam piva. 

Svoje pivo pa bodo testirali in še naprej ustvarjali v svoji pivovarnici v neposredni bližini središča Celja, kjer je tudi nastal že njihov prvi produkt - Social1st Pale Ale, ki je tudi že na voljo po nekaterih lokalih v bližnjih koncih - Špital za Prjatle, Hostel Plus Caffe, Škedenj Bar, Tabu Caffe in še kje.

Prvo celjsko butično pivovarno tako lepo pozdravljamo na sceni in se že veselimoo, da poskusimo, kaj so nakuhali. Za več informacij pa še skon na FB stran Fabrika Piva

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.