ponedeljek, 24. julij 2017
Za oddih in osvežitev v Bovcu lahko najdemo veliko število razlogov - vožnja s kajakom in rafting po smaragdni lepotici, najdaljši zipline pri nas, ali preprosto prelepa narava. Ob vseh teh aktivnostih pa boste seveda potrebovali tudi tekočo osvežitev. In od nedavnega si lahko tam privoščite pravo bovški kraft pivo.

Nadebudni in mladi zakonski par ameriško-slovenske naveze je pred kratkim začel vsem piva željnim obiskovalcem Bovca ponujati svoje lastne zvarke. Ameriško znanje in ideje v navezi s slovenskim okoljem so tako poskrbele za prvo pivovarno v Bovcu. Seveda je bilo potrebno nekaj piv prilagoditi tudi lokalnemu prebivalstvu, ki še ni tako pogumno zabredlo v kraft vode (ter seveda njihovim pivski navadam - beri ležakom), a med njunimi pivi lahko najdemo tudi bolj drzne kreacije.

Tako lahko trenutno v Tolminu na prazniku trde glasbe in črnih oblačil, Metal Days, poskusite kar četverico zvarkov iz te žejne reke. Na svoji stojnici (ki se mimogrede nahaja za Eurospinom) točijo nekoliko temnejši Pale Ale, osvežilni American Wheat, temačni Dry Stout in poslastivo v obliki Double IPA, ki zelo lepo skriva svoje odstotke.

Drugače pa lahko njuna piva zaenkrat najdete tudi na stojnici v centru Bovca, kjer se bo nad pivovarno kmalu odprl tudi pub z najbolj svežimi pivi v Bovcu. 

Mi se že veselimo, da nas pot zopet zanese v dolino reke Soče, pivovarno Thirsty River pa seveda že navdušeno dodajamo na zemljevid naših pivovarn. Aha, seveda pa jih lahko najdete tudi na FB strani Thirsty River Brewing

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.