sreda, 08. november 2017
Na domači pivovarski sceni se je zopet nekaj dogajalo pred kratkim. Na dolenjskem koncu, no natančneje na pol poti med Novim mestom in Ljubljano, je namreč zrasla sveža pivovarna, ki sliši na ime Valjhun.

Gre za mikropivovarno, ki se je resno lotila svojega dela. V prid pivovarju govorijo večletne garažne pivovarske izkušnje, jasno, brez tega ne gre, in seveda tudi lastnoročno izdelana oprema za varjenje, ki pivovarju omogoča, da res naredi pivo takšno kot si ga zamisli in zaželi. Pivovarna je že konkretno zagnala svoje naprave in ogrela kotle in na določenih lokacijah lahko tako že poskusimo Valjhunovo premierno pivo.

Gre za nekoliko redkeje viden stil rdeči IPA, ki bo morda popestril to hmeljno sceno pri nas. Med drugim lahko Valjhunov Red IPA zvarek najdete tudi na policah priljubljene trgovine Pivoljub, za več informacij o pivovarni sami pa se poklikajte na njihovi FB strani Pivovarna Valjhun

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.