sreda, 02. maj 2018
V najbolj hmeljnati pokrajini pri nas je v sredini meseca marca svoja vrata tudi uradno odprla povsem nova pivovarna. V "dolini hmelja", natančneje v Šempetru v Savinjski dolini, bo odslej naprej svoje pivo varila pivovarna Kovač, ki je ime dobila zaradi kovaške obrti s katero so se ukvarjali pivovarjevi predniki. 

Gre za mlado družinsko podjetje, ki bo v svoji ljubiteljski mikropivovarni varila kraft piva. Njihov prvi izdelek je Kovač Pale Ale, varjen zgolj iz lokalnih sort hmelja, ki so na tem področju tradicionalne in avtohtone - to sta Savinjski Golding, ki poskrbi za sadno aromo in Aurora, katere naloga je grenkoba. Jasno, zakaj bi po hmelj hodili drugam, če pa ga je pri sosedih v izobilju. 

Od konca aprila se Kovač Pale Ale že toči v Celju, natančneje v Zlati Jami, tako da bo za prvo pokušino treba kar v knežje mesto. Ob prvi priložnosti ga bomo tudi tukaj z veseljem poskusili, do takrat pa pivovarno Kovač dodajamo na seznam naših pivovarn, ki je vedno večji.

Kot ponavadi, pa ostale lokacije, kot tudi več informacij o sami pivovarni in pivu Kovač, najdete na njihovi FB strai Pivovarna Kovač.  

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.