petek, 08. junij 2018
Na koprskem koncu so v kraft pogledu sceno do sedaj uspešno "furali" Hoppiness Beershop, Bar Cameral in Urban Piqniq. Kot kaže pa bo letos kraft scena na obali še konkretneje zaživela. Potem, ko je s svojim prvim Oudaspace Rye IPA pivom na sceno prišla 22 Brewing, je sledilo odprtje brewpuba Ghetto Something, sedaj pa se tam odpira še ena nova pivovarnica - svoja krila bo namreč razprl Varuh.

Gre za manjšo pivovarnico locirano v Kopru, ki se bo ljubiteljem piva prvič uradno predstavila 15. in 16. junija na njihovem domačem koncu - v Izoli in Kopru (Urban Piqniq). Tako da, če vam radovednost ne da miru, izlet v Koper je dobre izgovor. Le teden dni kasneje pa bodo doživeli tudi svojo prvo festivalsko izkušnjo kot pivovarji na Cameraloven Festivalu Mikropivovarjev, ki že dolga leta prinaša super vzdušje v središče Kopra. 

V pivovarni pravijo, da bodo ljudem sicer res ponujali pivo, a "Varuh ni le pivo, temveč celosten koncept, ki temelji na vrednotah in povezovanju ljudi". V vsakem primeru se že zelo veselimo pokušine prvh zvarkov, za več informacij o sami pivovarni, pivu in še čem, pa jih posledite tudi na FB strani Varuh. Kot kaže bo letos obisk Kopra še posebej zanimiv in razgiban.  


0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.