ponedeljek, 17. september 2018

Castra/Pelicon/Loo-blah-nah Apricot Wheat


Ime: Apricot Wheat
Pivovarna: Castra Pivovarna, Ajdovščina v sodelovanju s Pivovarna Pelicon, Ajdovščina in Loo-blah-nah, Ljubljana

Stil piva: Sadni NEIPA

Vsebnost alkohola: 5%
Na voljo: točeno - steklenica


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Apricot Wheat NEIPA je produkt sodelovanja treh ajdovskih pivovarskih zvezd - Castra Pivovarna, kjer se je pivo tudi varilo, Pivovarna Pelicon, že uveljavljena ajdovska znamka, ter Loo-blah-nah, katere glavni varilec je prva piva varil prav v tistih koncih. Nastalo je sadno pšenično pivo, v katerega so poleg zajetne količine hmelja Amarillo dodali tudi sveže marelice ter po končani fermentaciji še marelični sok.

Nastalo je popolnoma motno pivo izjemno blede rumenkaste barve, katerega za kar kratek čas prekrije zelo milnata bela pena. V aromi se nam ponuja z zelo prijetnimi in lahko zaznavnimi notami saldkih marelic, med njih pa se pomeša še nekaj bolj tropskih in citrusnih sadnih pridihov. Blažja grenkoba, v katero se lepo prenese tudi citrusni značaj, zelo nežno poboža naše brbončice, nekoliko bolj pa jih spodbudi blago pikanten priokus, seveda pa se poleg znajde tudi kakšen nežno sladek sadni občutek.

S svojim popolnoma motnim izgledom in precej zadržano hmeljno grenkobo se ta Apricot Wheat kar lepo drži NEIPA karakterja, dodatek marelic pa pivu tudi poda nekoliko poseben značaj.




  • Že v redu, Primož (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4 / 5 → zelo piten in osvežilen v veliki meri tudi zaradi simpatičnega pikantnega karakterja, le marelice so mogoče malenkost presramežljive na trenutke
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 4/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 16/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!***

Ni komentarjev:

Objavite komentar