torek, 27. avgust 2019

Gayerau Crex


Ime: Crex
Pivovarna: Pivovarna Gayerau, Škofljica

Stil piva: Češki pilsner

Vsebnost alkohola: 5%
Na voljo: steklenica



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Crex je sicer latinsko ime za ptička kosca, v pivovarskem svetu pa je Crex ime za pivo pivovarne Gayerau, in sicer ime za njihovo izvedenko stila češki pils.

Ta Čeh je kristalno jasne in rahlo blede zlate barve, na glavi pa mu za srednje dolg čas posedi manjša puhasta glava snežno bele obarvanosti. Lepo izrazita aroma, ki sicer ni pretirana, zelo jasno pokaže svoj travnato-plemeniti značaj hmelja z nekaj dodatka sena, ki do konca nadzoruje dogajanje v Crexu. Naše okuse najprej objame rahla sladkoba, ki jo ravno prav uravnovesi srednje izrazita hmeljna grenkoba, rahlo poprasta v finišu in s trajajočim pookusom.

Crex je pilsner čistega, svežega značaja in lahkotnega telesa, ki je v okusu sicer preprost, ampak navduši s svojo osvežilnostjo. Tipičen češko naravnan pils, ki bo povsem po okusu ljubiteljev klasičnih, tradicionalnih pivskih okusov s Češke.




  • Promes (Lavrica)
  • Šank Pub Anika (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,9 / 5 → nežen in osvežilen pils, zelo prijeten in čistega značaja - zelo dobra izvedba in meni super piten
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 16/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar