nedelja, 1. september 2019

Bevog Who Cares Editions Dortmunder


Ime: Who Cares Editions Dortmunder
Pivovarna: Bevog Brewery, Bad Radkersburg

Stil piva: Svetli ležak - helles

Vsebnost alkohola: 4,8%
Na voljo: točeno



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Tudi za ljubitelje odličnih ležakov znajo poskrbeti v pivovarni Bevog. Zvarili so namreč svetli ležak v klasičnem nemškem (dortmundskem) stilu - zanj pravijo, da za nobeno drugo pivo niso porabili toliko časa in truda, da so ga izpopolnili. Brez dvoma nekaj posebnega, na drugačen način, kot smo v današnjih časih kraft piva vajeni.

Bevogovega Dortmunderja odlikuje kristalno čista zlata barva, kar je posledica dolgotrajnega ležanja in ne filtracije, prekriva pa ga večja in puhasta glava bele barve, ki nekaj časa postoji na vrhu. Tipična ležakasta aroma napolni naš nos z blagimi notami kruha in travnatega hmelja, ki ga spremlja še nežen sadni duh s sladkim značajem. Okusi se zmerna stopnja hmeljne grenkobe, travnato-senenega hmeljnega značaja, ki kar pošteno podraži po ustih. Zaključi pa ga srednje izrazit a kar dolgotrajen pookus.

Dortmunder je lahkotnejšega telesa ter čistega in lepo uravnovešenega značaja. Pivcu pa ponuja tiste tipične in pričakovane lastnosti ležakov polnejšega okusa, ki jih ljubitelji tega stila iščejo v kozarcu.




  • Lajbah (Ljubljana)
  • Pivohram Golar (Gornja Radgona)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,7 / 5 → zelo preprosto piten, a vseeno ponudi dovolj konkreten okus - se mi dopade, kljub temu, da mi ležaki vseeno niso na prvih mestih - vključuje tipične ležakaste lastnosti, a brez dvoma z neko nadgradnjo
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar