ponedeljek, 30. september 2019

Crazy Duck Ločan


Ime: Ločan
Pivovarna: Crazy Duck Brewery, Žiri

Stil piva: Pivo iz posebnih žit

Vsebnost alkohola: %
Na voljo: točeno



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ločan je zvarek pivovarne Crazy Duck Brewery, ki so ga pripravili iz slovenskih sort hmelja in, kar je še bolj zanimivo, iz prosa. Prosena kaša je bila namreč osnovno živilo loškega kmečkega in meščanskega prebivalstva od srednjega veka pa do sredine 19. stoletja in to so želeli poudariti tudi z etnološko prireditvijo, katere del je bilo tudi to pivo.

Proseni Ločan je rahlo bolj motnikavega, zlato-rumenega telesa in pokrit s srednje veliko belo puhasto glavo, ki se počasi umika. Aroma tega piva pride kar do izraza, predstavljajo pa jo note mokrega žita bolj kot karkoli drugega. Je nežno grenkoben, nekoliko travnat v značaju, ter za konec še blago poprast v finišu. Pookus pa le še nadaljuje s travnato grenkobnim in kar suhim značajem, ki ga okušamo vse skozi.

Ločan je precej nežno in lahkotno pivo, preprostih značilnosti, kar ga dela tudi preprosto pitnega, V svojem značaju je precej podoben ležakastemu karakterju, kar ga dela še bolj všečnega in vabljivega za širšo množico pivopivcev. Torej, je točno takšen, kot je bil njegov namen.




  • Pr' Pepet (Škofja Loka)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 2,8 / 5 → sicer ni nič narobe z njim, toda nekako mi njegov prenežni  značaj ne sede - se ga da pa brez problema spiti tudi v malo večji količini 
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 5/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 11/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar