petek, 13. september 2019

Lobik Socks N Crocs


Ime: Socks N Crocs
Pivovarna: Lobik Brewery, Maribor

Stil piva: Dvojni NEIPA

Vsebnost alkohola: 8,1%
Na voljo: točeno - pločevinka



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Čeprav pivo nosi ime po kombinaciji dveh stvari, ki nikakor ne bi smeli iti skupaj (no, tudi crocsi sami so že vprašljivi), pa so Lobiki zopet ustvarili dvojni NEIPA zvarek. Začinili so ga s hmelji mouteka, galaxy in eukanot in tako ustvarili eksplozivno sadnost, kot je eksplozivna kombinacija nogavic in crocsov - vsaj tako pravijo oni.

Na prvi pogled bi ta Lobikov zvarek brez težav zamenjali za pomarančni sok zaradi njegove popolne motnosti žarečega oranžnega telesa in zelo tanke bele penice na vrhu. Aroma se drži nekoliko bolj nazaj, a hmeljni značaj vseeno pokaže z notami izjemno zrele (prezrele) breskve, izstopajo pa tudi smolnati pridihi. V požirku se srečamo z lahkotnejšo hmeljno grenkobo, ki jo lepo dopolnjuje in postavlja v ravnovesje blaga sladkoba sadja, družbo pa jima dela še kakšen agrum sem ter tja. Poprasti finiš še malo podraži, v pookusu pa nogavice in crocsi zelo dolgo pustijo svojo sled.

Socks N Crocs je v nasprotju s tem kar predstavlja ime prijeten na pogled, prav tako pa všečne arome in okusa, sicer z nekoliko bolj nežnimi oz. bolj zadržanimi lastnostmi (kot smo jih pri Lobikih vajeni). Rahla toplina alkohola, ki se jo da brez težav zaznati, pa bo spomnila, da je kljub nežnosti v tem pivu še vedno 8+ odstotkov alkohola.




  • Že v redu, Primož (Ljubljana)
  • Craft Room (Ljubljana)
  • Lajbah (Ljubljana)
  • Za Popen't Pivotka (Ljubljana)
  • Pivarna (Maribor)
  • Kavarna Bodi (Ptuj)
  • Mustang Bar (Šmartno pri Litiji)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,7 / 5 → sicer lahkotno piten in všečen, kljub dvojni dozi in solidni stopnji alkohola; vseeno pa mi je ta aroma izredno zrele breskve malo preveč intenzivna, malo preveč sladko nasitna
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar