sobota, 26. oktober 2019

Bevog MetalDays Black Blood 2


Ime: MetalDays Black Blood 2
Pivovarna: Bevog Brewery, Bad Radkersburg

Stil piva: Temni IPA

Vsebnost alkohola: 6,66%
Na voljo: pločevinka



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Tudi tretje leto sodelovanja med pivovarno Bevog in metalskim festivalom MetalDays je bilo zelo plodovito. V pivovarni so namreč pripravili drugo izdajo posebnega temnega IPA z imenom Black Blood, ki s seboj prinese hudičevih 6,66% alkohola.

Ko ga točimo je Black Blood globoko krvavo rdeče barve, v kozarcu pa nato skorajda popolnoma črn. Pokriva ga še večja kremasta glava rdečkasto-bele barve, ki tam počaka zelo dolgo. Prijetno aromo nežno zaznamujejo sladni pridihi z notami čokolade in praženosti, v ozadju pa še blag sadni in rahlo citrusast hmeljni dah. Srednjo hmeljno grenkobo najprej spremlja pražen priokus, v koncu požirka pa se predstavi še nekaj sadne sladkobe. Nežno pražen pookus z grenkobnim značajem nato še kar nekaj časa postoji na jeziku.

Black Blood 2 je tisti čisto pravi temni IPA, ki tako lepo združi karakteristike sladno zaznamovanih temnih piv in dodobra hmeljnih IPA zvarkov. Dodatek rdeče pese pa mu poda še tisti pravi temačni izgled.




  • Že v redu, Primož (Ljubljana)
  • Za Popen't Pivoteka (Ljubljana)
  • Pivoljub (Ljubljana)
  • Dobra Poteza (Ljubljana)
  • Isabella Food & Wine (Maribor)
  • Kavarna Bodi (Ptuj)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4 / 5 → mi je zelo dober black IPA, nežen s praženim značajem in malo bolj pogumen s hmeljnim - kot mi je všeč
(IZGLED: 5/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO IN OBČUTEK: 4/5 - KONČNI VTIS: 15/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar