nedelja, 20. oktober 2019

Clef Napoj


Ime: Napoj
Pivovarna: Clef Brewery, Arja vas

Stil piva: APA

Vsebnost alkohola: 5,7%
Na voljo: točeno - steklenica



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Prva simfonija, ki so jo ustvarili v savinjski pivovarni Clef, je pale ale, zvarjen v ameriškem stilu. Nosi ime poznane pesmi ene najbolj poznanih slovenskih skupin, Siddharte, in je čarobna mešanica, ki te očara, zasvoji že s prvim požirkom.

Skorajda jasno, temno jantarno telo Napoja prekriva kar precej velika, rumenkasto-bela puhasta glava, ki tam kar nekaj časa postoji. V aromi ga izdajajo nežne sadne note, rahlo sladke in nekoliko citrusaste, spremlja pa jih aroma žvečilnih gumijev in za konec še nekaj borovcev. Nežna grenkoba, ki le na rahlo podraži po jeziku, se skriva med rahlo sadno sladkobo, blag citrusni značaj se pokaže v finišu, medtem ko se nekaj piškotne sladne sladkobe skriva ne predaleč v ozadju. Za konec pa nastopi še krajši in nežnejši pookus.

Clefov Napoj je pale ale preprostega značaja in lahkotnega telesa katerega glavna odlika je predvsem preprosta pitnost. Pale ale, ki se drži svojih okvirjev, ne izstopa, a na koncu opravi svojo nalogo.




  • TamKoUčiri (Celje)
  • Pivarna (Maribor)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,2 / 5 → sicer nič kaj izstopajoč, a korekten pale ale - nežen, piten in preprost
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar