četrtek, 24. oktober 2019

Reservoir Dogs Kromberger Pils


Ime: Kromberger Pils
Pivovarna: Reservoir Dogs Brewery, Nova Gorica

Stil piva: Pilsner

Vsebnost alkohola: 5%
Na voljo: točeno - steklenica



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Novogoriški Reservoir Dogs so na sceno poslali že svoj drugi Kromberger ležak. Premiernemu marčevskemu stilu je sedaj sledil še pri nas veliko bolj razširjeni pils, v katerem tokrat glavno vlogo odigrajo domači hmelji, še posebej sorta bobek.

Kristalno jasno zlato-rumeno telo Krombergerja je za kar nekaj časa zakrito s sicer tanjšo, puhasto glavo bele barve. Aroma, ki je nežnejšega značaja, prikazuje blago sladno stran (žito in piškoti) ter le rahlo bolj izrazito travnato hmeljno stran. Solidna hmeljna grenkoba dodobra izrazi svoj travnato-seneni občutek, rahel sladek značaj proti koncu in za konec še trajajoč in rahlo poprasto dražeč pookus.

Kromberger Pils je lahkotnega telesa in čistega, svežega ležakastega značaja tipičnih lastnosti, ki jih tudi pričakujemo v tem stilu piva. Še en razlog več, da tudi pivci klasik poznanih imen začnejo zahajati med kraft piva.




  • Reservoir Dogs Taproom (Nova Gorica)
  • Lajbah (Ljubljana)
  • Že v redu, Primož (Ljubljana)
  • Pop's Pizza (Ljubljana)
  • Burger Time (Ljubljana)
  • Pivarna (Maribor)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,3 / 5 → sicer nisem največji fan ležakov, toda zelo lepo steče, je preprostega značaja, konkretnega okusa a brez tistih priokusov, ki jih zraven prinesejo "največja imena" ležakastega sveta
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar