nedelja, 27. oktober 2019

Thirsty River Mountain Bock


Ime: Mountain Bock
Pivovarna: Thirsty River Brewing, Bovec

Stil piva: Bok

Vsebnost alkohola: 6,5%
Na voljo: točeno



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

V bovški pivovarnici ne varijo le modernih, dodobra nahmeljenih ale zvarkov, ampak se vsake toliko podajo tudi v bolj klasične, tradicionalne vode piva. Tokrat so to storili z nemško klasiko - bok pivom, ki je tako pridobilo tudi gorski značaj.

Gorski bok je čistega, bakreno obarvanega telesa, njegov gorski izgled pa dopolnjuje večja in kremasta glava bež barve, ki tam kar potraja. Do izraza pride sladno naravnana aroma, kar lepo izrazita in prijetna. Pokaže se z notami piškotov, žitaric in popečenega toasta, skorajda že malo prežganega. Srednja sladkoba zaznamuje požirek s piškotnim značajem, a ga dobro uravnovesi še grenkobni karakter, nekoliko zeliščen v značaju. Pookus pa je še malenkostno praženega značaja.

Mountain Bock iz Bovca je lahkotnejšega telesa in zelo všečne pitnosti. Seveda bo zaradi svojih lastnosti bolj všeč pivcem tradicionalnih pivskih zvarkov, ki v tej množici modernih piv morda pogrešajo bolj tradicionalne okuse.




  • Thirsty River Brewing Pub (Bovec)
  • Sir William's Pub (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,5 / 5 → čeprav po tem stilu piv ne posegam prepogosto, pa se tega da brez težav spiti, je nekoliko bolj nežne sorte in posledično lažje piten
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar