nedelja, 3. november 2019

Green Gold/Stone Brewing Ancestor Card


Ime: Ancestor Card
Pivovarna: Green Gold Brewing, Šempeter v Savinjski dolini v sodelovanju s Stone Brewing, San Diego (ZDA)

Stil piva: IPA

Vsebnost alkohola: 7%
Na voljo: točeno



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

V pivovarni Green Gold so na enem izmed svojih obiskov v ZDA zvarili tudi pivo skupaj z eno najbrž najbolj poznanih in priznanih pivovarn na svetu - Stone Brewing iz Sand Diega. Seveda se je spodobilo, da zvarijo pivo stila ameriški IPA, ki pa so ga ustvarili s slovenskima sortama hmelja Styrian Dragon in Styrian Wolf.

Ancestor Card je tako rahlo motnega telesa in zlato-rumene barve, njegovo telo pa prekriva precej velika, puhasta in zelo trajajoča glava bele barve. Hmeljni značaj se izkaže z izrazitim vonjem po tropskem sadju, ta sladki značaj pa dopolnjujejo še citrusni pridihi ter kombinacija ličija, limonske trave in še bi se našlo kaj (v bistvu spomni na tisti vabljivi vonj mehčalca) - rahlo nenavadna kombinacija, a zelo všečna. Srednja grenkoba ima v požirku precej suh značaj, ki kasneje preraste v kar nekoliko zeliščnega v pookusu.

Slovensko-ameriški IPA je lahkotnejšega telesa in svežega značaja. Je konkretno hmeljnega značaja, kar pa je bilo od kombinacije teh pivovarjev kar za pričakovati. Prav tako pa kar konkretno pokaže svoje alkoholne zobe in dobro pogreje v požirku. Konkreten IPA. 




  • Lajbah (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,6 / 5 → pravi, konkreten IPA; malo nenavadna aroma je zelo vabljiva, v okusu pa je kar precej bolj konkreten in nič kaj nežen
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar