sreda, 27. november 2019

Lobik Faustus


Ime: Faustus
Pivovarna: Lobik Brewery, Maribor

Stil piva: Sladki stout

Vsebnost alkohola: 7,4%
Na voljo: pločevinka - steklenica



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

S Faustusom se ekipa mariborske pivovarne Lobik že pripravlja na hladne zimske večere, ko bo sedlo nekaj kar rahlo pogreje. Zvarili so namreč čokoladni stout s prijetno stopnjo alkohola. Ker pa kvalitetno pivo zahteva tudi kvalitetno čokolado, so to naredili s pomočjo čokolade Tete Fride, ki je poznana ravno po tej sladki omami.

Faustus bo v večerih osvajal s svojim popolnoma črnim telesom, ki ga za zelo kratek čas prekrije tanjša bež glava. V aromi ga zaznamuje prijeten in rahlo sramežljivejši vonj temne čokolade, ki ga dopolni še nekoliko pražen dih v ozadju. Nežnejša grenkobica se pokaže, a jo prekrijejo sladkejši, a ne pretirano sladki, okusi čokolade z rahlim dodatkom praženega značaja v finišu in pookusu. A vse to je vseeno v senci prijetne, če že ravno malo bolj nežne čokolade.

Lobikov Faustus je svilnato kremast in čokoladno naravnan stout, ki je nekoliko polnejšega telesa in je prav ustvarjen za počasno srkanje in uživanje v naslonjaču, po možnosti ob kaminu, v hladnih večerih.




  • Že v redu, Primož (Ljubljana)
  • Pivoljub (Ljubljana)
  • Craft Room (Ljubljana)
  • Pivarna (Maribor)
  • Teta Frida (Maribor)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,6 / 5 → prijeten, lepo piten z lepo zaznavno čokolado, čeprav bi si je kot pravi čokoholik želel še malo več
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar