ponedeljek, 4. november 2019

Mali Grad Lactose Tolerant Sweet Stout


Ime: Lactose Tolerant Sweet Stout
Pivovarna: Pivovarna Mali Grad, Kamnik

Stil piva: Sladki stout

Vsebnost alkohola: 7,2%
Na voljo: točeno - steklenica



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Tudi letos so v kamniški pivovarni Mali Grad pripravili pivo, ki ne bo ravno po meri tistim, ki ne prenašajo laktoze. Letošnja verzija Lactose Tolerant piva je precej drugačnega od prvega pale ale zvarka po tem imenu. Gre namreč za sladki stout, kateremu se ta dodatek laktoze zelo lepo poda že v teoriji, brez dvoma pa tudi v praksi.

Kot nafta črno telo tega sladkega stouta se za krajši čas prekrije z manjšo bež obarvano glavo. Ko se le-ta začne umikati, pričnejo iz kozarca puhati nežne pražene arome kave, ki jo spremljajo blagi čokoladni toni ter nekaj sladkega občutka piškotov in suhega sadja. V okusu lepo pride do izraza sladkoba z značajem mlečne čokolade, iz ozadja pa jo spremlja nežnejši grenkobni karakter ter nekaj praženega priokusa za konec.

Lactose Tolerant nežno pogreje s svojim alkoholnim občutkom, ki pa je vseeno zelo dobro zakrit. Skupaj s sladkim značajem, sladkobo in lahkotno žametnim telesom pa bo brez dvoma poskrbel za razvajanje v hladnejših večerih.




  • Točilnica Mali Grad (Kamnik)
  • Craft Room (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4 / 5 → zelo prijetno pitno pivo, ki je obenem deluje dokaj nežno in nedolžno, a vseeno ponudi dovolj konkreten značaj, všečno sladek a ne pretirano
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 16/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar