sobota, 9. november 2019

Rooster Stout


Ime: Stout
Pivovarna: Pivovarna Rooster, Lavrica

Stil piva: Stout

Vsebnost alkohola: 4,5%
Na voljo: steklenica



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Iz pivovarne Rooster, ki se nahaja v neposredni okolici prestolnice, prihaja nekaj novega in nekaj temnejšega, bolj sladno zaznamovanega in primernega za malo hladnejše dni. Rooster Stout, preprost in lahkotno piten temni petelinček.

Roosterjev stout je zelo temne rjave barve, skorajda že kar črne, prekriva pa ga tanka in neobstojna bež obarvana glava. Nežnejša aroma je povsem sladno zaznamovana, pokaže pa se z notami čokolade, piškotov, nežnejših praženih pridihov in nekaj vanilijastega dodatka. Nežnejša grenkoba le narahlo poboža po jeziku, spremlja pa jo sladek značaj čokolade in v finišu še nekaj praženega občutka, zaključek pa s svojim značajem tudi malo podraži po jeziku.

Petelinji stout je nekoliko lahkotnejšega telesa, a še vedno prijetne svilnate teksture, tako da kar spolzi po grlu. Je prijetnega in nežnejšega okusa ter tudi zaradi tega povsem preprosto piten in nezahteven.




  • Cavallino Caffe (Škofljica)
  • Pizzeria Peruzza (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,4 / 5 → sicer nekoliko bolj nežen in lahkoten, a zelo lepo piten, všeč mi je, da ni preveč pražen - tak, čisto soliden in okusen stout
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

1 komentar: