nedelja, 1. december 2019

Brewwood Betula Pendula


Ime: Betula Pendula
Pivovarna: Brewwood Craft Brewery, Kočevje

Stil piva: Belgijsko pšenično pivo

Vsebnost alkohola: 4,2%
Na voljo: točeno - steklenica



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Iz kočevskih gozdov je na sceno prineslo pivo po imenu Betula Pendula (po slovensko navadna breza), ki so ga navarili v pivovarni Brewwood. Gre za pšenično pivo v belgijskem stilu (witbier), ki so mu po tradiciji dodali koriander ter pomarančno in limonino lupinico za pravi, sveži okus tega piva.

Kočevski pšenični belgijec je zelo motnega telesa, le-to pa je žareče oranžne barve in pokrito s tanko ter neobstojno glavo bele barve. V aromi ga lepo zaznamuje tipičen in lepo prikazan karakter pšeničnih piv z notami zrelih banan, dobro izražene začimbe ter nekaj citrusnega piša iz ozadja. V okusu pride do izraza srednja grenkoba v spremljavi kar izrazite začinjenosti, v finišu pa se pojavi še sladek občutek. Pivo pa nato v pookusu še izjemno dolgo pusti svoj začinjen značaj.

Betula Pendula je lahkotnega telesa in s seboj prinese tiste tipične in kar konkretno izražene lastnosti belgijskih witbier piv. Zaradi tega bo seveda najbolj po okusu tistih pivcev, ki so jim ti specifični okusi bližji.





~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 2,9 / 5 → kar precej karakteren s svojimi lastnostmi, kar mi načeloma ni najbolj po okusu - malo mi zmanjka svežine, oz. bi si želel malo bolj citrusnega značaja za moj okus
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 10/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar