torek, 17. december 2019

Frizi Cir-kul-ančan


Ime: Cir-kul-ančan
Pivovarna: Frizi Beer Kraft Pivovarna, Cirkulane

Stil piva: Zlati ale

Vsebnost alkohola: 4,8%
Na voljo: točeno - steklenica



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Da so v pivovarni Frizi Beer ponosni na kar iz kjer prihajajo, na Cirkulane v Halozah, dokazujejo tudi s svojim novim pivom po imenu Cir-kul-ančan. Brez dvoma njihovo najbolj kul pivo.

Velika, puhasta in konkretno stabilna bela glava za zelo dolgo postoji na vrhu kozarca, ki je poln izjemno motnikavega piva oranžne obarvanosti. V aromi prevladujejo prijetno nežne citrusne note s pomarančnim duhov v ospredju, spremlja pa ga še nekaj začinjenih tonov, ki se kasneje prebijajo v ospredje. Srednje izrazna hmeljna grenkoba sledi vonju in prevladuje v okusu skupaj z nekaj dodatka kiselkastih citrusov. V ozadju pa se pojavi bolj lahkotna začinjenost, ki v finišu postane kar lepo dražeča. Zaključek pa nato pripade kar lepo izrazitemu in predvsem daljšemu pookusu.

Cir-kul-ančan, s poudarkom na besedi kul, je lahkotnejši zlati ale, sicer preprostejšega značaja na prvi pogled, a globoko v sebi kar nekoliko konkretnejših lastnosti tako v okusu kot tudi aromi.




  • Okrepčevalnica pri Žigi (Cirkulane)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,3 / 5 → lahkotno piten, preprost a vseeno dovolj izrazen - sicer ni ravno v mojem stilu, ampak je vseeno kar simpatičen
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar