ponedeljek, 9. december 2019

Mali Grad Dry Hopped Pils


Ime: Dry Hopped Pils
Pivovarna: Pivovarna Mali Grad, Kamnik

Stil piva: Pilsner

Vsebnost alkohola: 5%
Na voljo: točeno - steklenica



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Čeprav je Šlagerica iz pivovarne Mali grad med publiko zelo dobro sprejeta, so se v pivovarni odločili, da še malo poeksperimentirajo z ležaki. Dry Hopped Pils je tako eden izmed teh poskusov, v katerega so dodali domači sorti hmelja celeia in aurora.

Pod veliko, puhasto belo glavo, ki je kar lepo obstojna, se nahaja kristalno jasno zlato-rumeno telo tega pilsa. Hladno hmeljenje je pivu podarilo prijetno aromo, ki nam jo zvarek ponuja z notami limoninih bombonov, citrusov in travnatim pridihom. Prijetna grenkoba, ki je kar pošteno travnatega značaja, lepo draži po ustih, še posebej v finišu, kjer se pokaže poprasto dražeč občutek, kar suhega karakterja, vse pa zaključi še izjemno dolg pookus.

Lahkotni ležak v aromi prikaže kar konkretne hmeljne arome modernega (citrusnega) značaja, medtem ko v okusu obdarja z bolj tradicionalnim značajem, kar poštenim in konkretnim. Tako da bodo tudi pivci klasičnih ležakov, tudi Šlagerice, z lahkoto posegli tudi po temu.




  • Točilnica Mali Grad (Kamnik)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,7 / 5 → lepo piten, aroma mi je zelo všeč, tudi v okusu pa je zelo soliden - dobra kombinacija modernega in klasičnega
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar