sreda, 25. december 2019

Pelicon Winter 2019


Ime: Winter 2019
Pivovarna: Pivovarna Pelicon, Ajdovščina

Stil piva: Zimsko pivo

Vsebnost alkohola: 8,4%
Na voljo: točeno - steklenica



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Tudi proti koncu leta 2019 v pivovarni Pelicon niso pozabili na svojo (in našo) zimsko pivsko tradicijo. Seveda so skrbno pripravili Winter 2019 - pivo, ki je narejeno vsako leto, ampak je prav tako vsako leto malo drugačno. Letošnji "zimski grelec" v sebi nosi kokos, vanilijo in kakav, za povrhu pa še kanček likvirice.

Zelo temno rjavo, skorajda popolnoma črno pivo, se prekrije z večjo bež obarvano peno, ki tam ostane kar precej časa. V aromi prednjačijo nežne čokoladne note. čeprav tudi kokosov pridih ne zaostaja mnogo. Nekaj praženosti se drži bolj v ozadju, srečamo pa tudi kakšen vanilijast dih sem ter tja. V okusu nas podraži srednja hmeljna grenkoba, ki pa jo nekoliko umirja blažja čokoladna sladkoba. V finišu medtem požirek poživi še pražen občutek s kvasastim značajem.

Winter 2019 je kar nekoliko lažjega telesa, ni tako kremast in poln, prav tako pa nič kaj ne skuša prikriti svoje alkoholne stopnje. Le-ta namreč kar lepo pogreje vsak požirek posebej.




  • Pelicon Bottle Shop (Ajdovščina)
  • Hiša Mladih (Ajdovščina)
  • Za Popen't Pivoteka (Ljubljana)
  • Dobra Poteza (Ljubljana)
  • Pivarna (Maribor)
  • 7 Burger (Kamnik)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,4 / 5 → je dober, a kar precej bolj preprost v okusu kot obeta; prav tako je bolj izrazitega hmeljnega značaja in kar oster z alkoholom na trenutke - ni ravno po mojem okusu
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar