torek, 4. februar 2020

Advocatus Brez Nadzora Double Belgijsko


Ime: Brez Nadzor Double Belgijsko
Pivovarna: Advocatus Pivovarna, Ajdovščina

Stil piva: Belgijski močni ale

Vsebnost alkohola: 8%
Na voljo: steklenica



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

V pivovarni Advocatus pravijo, da tak zvarek kot je Double Belgijsko iz serije Brez Nadzora nastane, ko zakurijo s polno paro in povrejo vso vodo, potem pa zvarek oplemenitijo z izjemnimi hmelji.

Velika rumenkasto-bela glava za kar dolgo časa prekrije pošteno motno pivo zlato-jantarne barve. V aromi, malenkostno nežnejši, a vseeno lepo izraziti, se pomešajo blage začimbe, rahlo kvasast duh in kar lepo prepoznaven dih suhega sadja ter tudi nekaj slajših sadnih tonov. V okusu prevlada srednja grenkoba, ki jo zelo dobro oplemeniti tipičen okus belgijskih piv s kvasasto-začinjenim karakterjem, le-ta pa na koncu povsem prevzame značaj v okusu. Pookus je izrazit in še zelo dolgo pusti svoj belgijski značaj v ustih.

Advocatusov belgijec v precej izraziti meri pokaže svoj značaj, ki smo ga vajeni iz tipičnih belgijsko naravnanih zvarkov. S svojo alkoholno stopnjo tudi nekoliko pogreje v požirku in tako je v celoti gledano kar precej konkretno pivo.





~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,1 / 5 → izrazit belgijski značaj, ki je povsem v stilu, mi ni ravno ljub - je piten, ampak za moj okus malo preoster
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 11/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar