četrtek, 6. februar 2020

Bevog/Lambrate Obsession Beer


Ime: Obsession Beer
Pivovarna: Bevog Brewery, Bad Radkersburg v sodelovanju z Birrificio Lambrate, Milano (Italija)

Stil piva: Sadni IPA

Vsebnost alkohola: 6,8%
Na voljo: pločevinka



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pri Bevogu so pred časom že sodelovali z Italijani iz pivovarne Lambrate s pivom Passion Beer. Sedaj pa so to sodelovanje ponovili še enkrat, tudi tokrat s sadno obarvanim IPA zvarkom. Obsession Beer pa v sebi skriva tako pasijonko kot tudi mango.

Tanjša rumenkasto-bela glava za krajši čas prekrije izjemno motno telo blede zlato-rumene barve tega "juicy" zvarka. V aromi prevladuje tropski sadni značaj s sočnim mangom in rahlo kiselkasto pasijonko na čelu, čeprav v začetku vse deluje precej nežno. V okusu prevlada zmerna hmeljna grenkoba, v začetku z nekaj zelo blage sadne sladkobe in v nadaljevanju z bolj občutnim kiselkastim sadnim karakterjem. V finišu pa prevlada dokaj suh značaj, le-ta pa se skupaj z grenkobnim občutkom nadaljuje tudi v trajajoč pookus.

Pivo slovensko-italijanske pivovarske naveze je lahkotnejšega, poletnega telesa kar lepo sovpada s sadnim značajem, izrazitim predvsem v aromi. V okusu pa pivo pokaže, da gre za pravi IPA zvarek in kar lepo udari s svojo grenkobo.




  • Za Popen't Pivoteka (Ljubljana)
  • Klobasarna (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,7 / 5 → sicer zelo dober IPA, ampak bi pričakoval (želel) več sadnega značaja, oz. ne gre ravno za nek presežek - ja pa dober vseeno
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar