sreda, 5. februar 2020

Hopsbrew Rock IPA


Ime: Rock IPA
Pivovarna: Pivovarna Hopsbrew, Selo pri Ihanu

Stil piva: IPA

Vsebnost alkohola: 6,5%
Na voljo: steklenica



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Rokerski IPA, ki so ga v pivovarni Hopsbrew zvarili (tudi) za Rock Radio, prinaša okuse in arome poznanih hmeljev citra, amarillo in simcoe, ki so zaradi dvojnega hladnega hmeljenja še toliko bolj izraziti v tem pivu.

Rock IPA je malenkostno motnikavega jantarnega telesa, prekriva pa ga manjša in puhasta bela glava, ki je precej neobstojnega značaja. Nežnejša hmeljna aroma je prijetnega sadnega značaja - nežne sladke breskove note ter kar nekaj cvetličnih tonov prevladuje, spremstvo pa jim nudi še lepo izrazen smolnati duh. Začetna sladkoba je kar lepo izrazna, ravnovesje pa ji ponuja srednja hmeljna grenkoba, rahlo poprasto žgečkljiva v finišu, medtem ko pookus kar lepo potraja.

Rock IPA je tipičen IPA zvarek prijetne grenkobe z nekaj ne pretirane sladkobe za dodatek, ki je v kombinaciji s srednjim telesom kar nekoliko nasitna. V nasprotju s popularnimi sladko naravnanimi IPA zvarki je ta malo bolj klasičnega IPA značaja, iz starih časov (ki niso tako stari res), tak kot je pravi tudi rock.




  • Craft Room (Ljubljana)
  • Pivarna (Maribor)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,1 / 5 → sicer OK piten, ampak brez kakšnih posebnosti - bolj v klasični luči
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 11/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar