ponedeljek, 10. februar 2020

Lobik/Bax Bier/Chien Bleu Isn't It Good Norwegian Wood


Ime: Isn't It Good Norwegian Wood
Pivovarna: Lobik Brewery, Maribor v sodelovanju z Bax Bier, Groningen (Nizozemska) in Chien Bleu, Ženeva (Švica)

Stil piva: IPA

Vsebnost alkohola: 6,5%
Na voljo: pločevinka



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Kolaboracija naših Lobikov, nizozemskih Bax Bier in švicarskih Chien Bleu prinaša ta hmeljni, zeliščni, sadni in funky zvarek. V njem so združeni nizozemski slad, kopica slovenskih hmeljev in švicarska zelišča v kombinaciji z norveškim kveik kvasom za čisto pravi značaj.

Kolaboracijsko pivo je izjemno motnega, "sokastega" telesa sončne rumene barve in pokrito z večjo puhasto belo glavo, ki se kmalu pobere. Nežna aroma se pokaže s sladkimi sadnimi notami v začetku, le-te pa prevzame citrusno-zeliščen pridih, ki pa je še vedno nekoliko zadržan. V okusu je zaznati nekaj sadne sladkobe zelo sočne narave, sledi pa še rahlo kiselkast priokus. Ravnovesje predstavlja srednja grenkoba z zeliščnim in suhim finišom, ter nato še trajajoč pookus.

Isn't It Good Norwegian Wood je pivo dokaj kompleksnega in zanimivega značaja tako v aromi kot tudi v okusu. Prepletajo se različni občutki, zapakirani v nekoliko bolj nasitno telo, ki bo razveselilo pivopivce, ki jih zanimajo malo bolj posebni okusi.




  • Pivarna (Maribor)
  • Pivoljub (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,6 / 5 → dobro piten, sicer res kar nasiten in dokaj začinjeno/zeliščno naravnan poleg ostalega - j v redu, mogoče res ne za vsak dan, ampak OK
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar