torek, 18. februar 2020

Loo-blah-nah English IPA


Ime: English IPA
Pivovarna: Loo-blah-nah, Ljubljana

Stil piva: Angleški IPA

Vsebnost alkohola: 6%
Na voljo: točeno



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

V pivovarni Loo-blah-nah so v prvi vrsti ljubitelji bolj angleško naravnanih zvarkov. res je sicer, da so imeli prej v ponudbi ameriško verzijo IPA piva, no sedaj pa je prišel čas, vsaj eksperimentalno, tudi za angleškega, bolj sladno usmerjenega sorodnika - English IPA.

Loo-blah-nski angleški IPA je dokaj motnega, oranžno-jantarnega izgleda, ki ga na vrhu dopolnjuje srednje majhna, a razmeroma obstojna rumenkasto-bela glava. Svoj angleški šarm pokaže v aromi najprej z nežnimi sadnimi notami, breskev je tista, ki se še najbolj pokaže, sledi pa nekaj karamelnega in piškotnega značaja ter blag cvetlični pridih za na koncu. V okusu se predstavlja s srednjo grenkobo, travnato-cvetličnega značaja in ne premočno, dopolnjuje pa jo blago sladek piškotni občutek.Nekoliko bolj suh finiš in trajajoč pookus pa zaključita celoto.

English IPA iz naše prestolnice je lahkotnejši, preprostejši zvarek, ki zelo lepo demonstrira svoj angleški karakter - tako v aromi kot tudi v okusu, še nekoliko pa na otoško deželo spomni s svojo nizko stopnjo karbonizacije.




  • Točilnic Loo-blah-nah (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,6 / 5 → tipično angleški, nežnejši, nevsiljiv in preprosto piten
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar