nedelja, 23. februar 2020

Thirsty River Blueberry Ale


Ime: Blueberry Ale
Pivovarna: Thirsty River Brewing, Bovec

Stil piva: Sadno pivo

Vsebnost alkohola: 6,5%
Na voljo: točeno



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Še en sadni zvarek iz doline reke Soče. V lokalni pivovarnici Thirsty river Brewing so namreč zvarili tudi pivo z dodatkom borovnic, za malo bolj sadne pivske navdušence.

Blueberry Ale je rahlo motnikavo, temno bakreno-rdečkasto pivo, ki ga prekriva tanjša glava umazano bele barve, ki pa tudi kmalu začne izginevati. Predstavlja jo nežna sadna aroma, kjer se prepoznajo note jagodičevja in še bolj kot to razredčenega borovničevega sirupa. Srednja grenkoba pride do izraza v okusu, kasneje pa se pojavi še borovničev značaj, v bistvu kar karakter borovničevega soka, ki se kar lepo izrazi s svojo sladkobo. Finiš je kar trpkega karakterja, pookus pa je dolg in grenkobno naravnan.

Borovničev sok pivo iz bovške pivovarne je lahkotnejšega telesa in v svojih značilnostih, poleg seveda tipičnih pale ale okusov, ponuja tudi lepo izrazen sadni značaj borovnic, ki bo poskrbel za malo slajše okuse.




  • Thirsty River Pub (Bovec)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,5 / 5 → povsem simpatičen in soliden, lepo piten pale ale s karakterjem borovnic - so dokaj lepo izražene
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar