nedelja, 9. februar 2020

Thirsty River Mir Jam


Ime: Mir Jam
Pivovarna: Thirsty River Brewing, Bovec

Stil piva: Sadno pivo

Vsebnost alkohola: 5%
Na voljo: točeno



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Mir Jam izpod Kanina je bovški češnjev ale, ki so ga za nekaj sadnega dodatka v svoji pivski ponudbi zvarili v Thirsty River Brewing.

Skorajda popolnoma jasno telo tega zlato obarvanega piva je za daljši čas zastrto s srednje veliko in kar lepo kremasto belo glavo. Izpod nje prisopiha nežen duh sladkega češnjevega sirupa, ki ima zelo zrel, oziroma že kar prezrel sadni značaj. V okusu prevlada solidna, na trenutke kar nekoliko ostra grenkoba z malenkostno trpkim karakterjem češnje, ki pa se ga zelo lepo začuti. V finišu se pojavi še malo sladkobe, pookus pa še malo postane na jeziku.

Češnjem Mir Jam je lahkotnega telesa, primernega višjim temperaturam, in lepo izraznega sadnega značaja, ki odigra podporno vlogo tipičnim lastnostim pale ale piva - ni sadno pivo, kot bi pričakovali, ampak pivo z dodatkom sadnega značaja.




  • Thirsty River Pub (Bovec)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,1 / 5 → malo preoster v okusu, oziroma bi si želel malo več sadnega značaja in bolj v ospredju - vseeno pa OK
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 11/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar